ORLANDO - Topgolfer Tiger Woods is nog niet van de politie in Florida af. Agenten willen de nummer 1 van de wereldranglijst in het weekeinde nog een keer ondervragen over het merkwaardige ongeval met zijn Cadillac waardoor de 33-jarige Amerikaan in de nacht van donderdag op vrijdag (plaatselijke tijd) gewond raakte.

Het incident rond Woods roept nog enkele vragen op waarop ook de politie in Florida graag het antwoord zou willen hebben.

Waarom wilde de bestverdienende sportman aller tijden (ruim 1 miljard dollar) midden in de nacht de echtelijke woning verlaten?

Waarom reed hij tot twee keer toe vlak bij zijn huis tegen een stilstaand object aan? En waarom duurde het liefst dertien uur voordat het management van Woods met een verklaring kwam?

Spanningen

Twee dagen voor het eenzijdige auto-ongeluk bracht een Amerikaanse sensatiekrant een verhaal over Woods en een mogelijke affaire met een gastvrouw in een exclusieve club in New York. ''We gaan op dit moment uit van een gewoon verkeersongeval'', liet een woordvoerder van de politie in Florida weten. ''We denken niet aan een huiselijk probleem.''

De plaatselijke politiechef zei niets te weten over mogelijke spanningen in het huwelijk van Woods en zijn vrouw. Kort na het ongeval van haar man maakte Elin Nordegren volgens de politiebaas een geschrokken en aangeslagen indruk. ''Logisch. Het was haar echtgenoot die gewond op de grond lag.''