OKLAHOMA CITY - Francisco Elson en Dan Gadzuric hebben vrijdagavond (lokale tijd) een fikse nederlaag geleden met hun NBA-club Milwaukee Bucks. De ploeg van de twee Nederlanders verloor op bezoek bij Oklahoma City Thunder met 108-90. Zowel Elson als Gadzuric kon geen rol van betekenis spelen.

Gadzuric begon als startende center, maar kreeg uiteindelijk maar elf minuten speeltijd.

Elson kreeg als invaller slechts zes minuten de tijd om zijn kwaliteiten te tonen.

Gadzuric kreeg de bal één keer in het netje, Elson ondernam niet eens een schotpoging.

Bij Oklahoma City was de 21-jarige Kevin Durant goed voor 33 punten en 12 rebounds en bewees daarmee dat hij een groot talent is.

Nuggets

Carmelo Anthony heeft Denver Nuggets vrijdag aan de twaalfde seizoenszege in de NBA geholpen. Thuis tegen New York Knicks, de ploeg uit zijn geboortestad, kwam de 25-jarige forward voor het eerst in zijn NBA-loopbaan tot vijftig punten in één wedstrijd. Met twee rake vrije worpen in de slotseconden besliste Anthony het duel: 128-125.

De Knicks kwamen naar Denver met al twaalf nederlagen achter hun naam, maar tegen de Nuggets toonden ze hun beste spel. Al Harrington schoot maar liefst 41 punten bijeen voor de bezoekers, maar realiseerde zich dat er geen kruid was gewassen tegen Anthony.

"We konden er niet veel tegen doen", aldus Harrington. "Ik denk dat wij goed hebben gespeeld. Als we dat niet hadden gedaan, was Anthony waarschijnlijk tot 70 punten gekomen."