GREVEN - De Nederlandse handbalsters hebben vrijdag ook de tweede oefeninterland tegen Duitsland verloren. Oranje ging in Greven met 24-22 onderuit.

Die nederlaag was draaglijk voor de vrouwen van bondscoach Henk Groener, want donderdag in de eerste ontmoeting was de marge heel wat groter (19-33).

De Duitse handbalvrouwen bereiden zich voor op het wereldkampioenschap volgende maand in China. Het Nederlands team heeft zich daarvoor niet geplaatst.

EK

De handbalsters spelen pas in april weer serieuze wedstrijden, als ze zich proberen te kwalificeren voor het EK.

Evenals in de eerste wedstrijd trof Maura Visser het vaakst doel. De opbouwster wierp vrijdag acht keer raak. Laura van der Heijden wist zes keer het net te vinden en Debbie Bont trof twee keer doel.

Van der Wissel

Pearl van der Wissel ontbrak in de selectie van Oranje. Zij was onlangs geblesseerd geraakt in het toernooi om de Pannon Cup in Hongarije. Pijn in haar schouder en nek beletten de beweeglijke international te spelen.

Groener had drie nieuwelingen in zijn selectie voor de twee oefenwedstrijden opgenomen: Angela Malestein, Rachel de Haze en Channa Matterman.