OCOEE - Tiger Woods heeft vrijdag via zijn website laten weten dat hij het goed maakt. De Amerikaanse golfer was in de vroege ochtend gewond geraakt door een curieus auto-ongeluk in de buurt van zijn woning in Windermere, nabij Orlando.

Dat maakte de verkeerspolitie van Florida bekend. De 33-jarige Woods werd opgenomen in het Health Central Hospital in Ocoee, maar mocht na te zijn behandeld weer naar huis.

Woods zou bij het verlaten van zijn oprijlaan een brandkraan hebben geraakt en daarna met zijn Cadillac tegen een boom in de tuin van zijn buurman zijn gebotst.

Verwondingen

Zijn vrouw heeft de golfer vervolgens uit zijn auto bevrijd door met een golfclub de achterruit in te slaan. Woods heeft er verwondingen aan zijn lippen aan over gehouden.

Woods werd overgebracht naar een ziekenhuis in Ocoee. Een paar uur later kon hij weer naar huis. De golfer had niet gedronken en hij reed niet te hard.

Geen alcoholgebruik

Woods reed net iets sneller dan vijftig kilometer per uur. Bij die snelheid werkt de airbag van de Cadillac Escalade volgens de politie niet. Er zou evenmin sprake zijn van alcoholgebruik door de beste golfer ter wereld.

Woods is al jaren aanvoerder van de wereldranglijst en is de eerste sportman die meer dan een miljard dollar verdiende.

Hij won veertien majortoernooien in zijn carrière. Zijn laatste toernooi speelde hij twee weken geleden in Australië.