ENSCHEDE - Trainer Steve McClaren van FC Twente kan tijdens de uitwedstrijd tegen Willem II niet beschikken over Theo Janssen. De middenvelder raakte in de nacht van afgelopen zaterdag op zondag gewond toen hij met zijn auto over de kop sloeg.

Hij moet voorlopig nog even rust houden. De leiding van FC Twente wist vrijdag nog niet of Janssen na overmatig alcoholgebruik in zijn voertuig is gestapt. De middenvelder heeft meegewerkt aan een onderzoek van de politie.

Het bloed van de voetballer is naar het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd. De uitslag van de test is nog niet bekend.

Trainer McClaren vindt dat zijn spelers goed met de situatie omgaan. ''Ze zijn natuurlijk bezorgd om Theo. Zij zijn gelukkig ook gefocust op de wedstrijd tegen Willem II.''

Verwachting

McClaren beseft dat FC Twente in een situatie terecht is gekomen dat het duels als tegen Willem II moet winnen. ''Mensen verwachten dat van een koploper. De druk neemt daardoor toe. Voor ons is het zaak dat we karakter tonen en een goede houding aannemen."

"Vaak zijn de laatste tien minuten van een wedstrijd beslissend. We hebben de laatste duels laten zien dat we het geduld kunnen bewaren.''