AMSTERDAM - Andruw Jones heeft voor het seizoen 2010 in de Major League Baseball een nieuwe werkgever gevonden. De Antilliaan komt volgend jaar uit voor de Chicago White Sox.

De 32-jarige Jones, die het afgelopen seizoen een minor league contract bij de Texas Rangers had, tekent voor één jaar bij de ploeg uit 'The Windy City'. In ruil daarvoor krijgt hij 500.000 dollar, een bedrag dat met winstpremies kan oplopen tot één miljoen.

Dat bedrag ligt aanzienlijk lager dan de 36,2 miljoen dollar die Jones in 2007 ontving voor een tweejarig contract bij de Los Angeles Dodgers. De destijds best betaalde Nederlandse atleet flopte echter in Californië.

Lijden

Coach Joe Torre verloste Jones in zijn eerste seizoen bij de Dodgers vroegtijdig uit zijn lijden door hem ver voor het einde van de competitie uit de selectie te zetten. Op dat moment had hij een slaggemiddelde van .158 en slechts drie homeruns op zijn naam staan.

De White Sox hopen met het aantrekken van de vijfvoudige all-star extra diepte te geven aan hun selectie. "Wij zijn ervan overtuigd dat met de toevoeging van Andruw onze reservebank een doorslaggevende rol kan hebben in het komende seizoen", verklaart White Sox-manager Ken Williams op MLB.com.