Het gaat erg goed met de revalidatie van international Claire Verhage. Maar de kans dat ze voor de winterstop nog in actie komt voor haar club Rotterdam is uiterst klein. En dat terwijl Verhage wel klaar is met haar rol als toeschouwer.

Verhage liep in de voorbereiding op de competitie een zware enkelblessure op. Daar speelde ze nog wel een tijdje mee door, tot in oktober de ernst van het kwetsuur werd vastgesteld en de spits in het gips werd gezet.

Inmiddels is de Rotterdamse van het loopgips verlost en is ze weer in training. "Ik train nog niet met de groep, maar dinsdag heb ik tijdens de training van het Nederlands elftal gerend en wat oefeningetjes gedaan", zegt Verhage. "Dat gaat erg goed. Ik heb geen pijn aan mijn enkel. Eigenlijk gaat de revalidatie beter dan verwacht."

Maar hoewel Rotterdam met smart zit te wachten op de terugkeer van Verhage, wil de aanvaller vooral niet overhaasten. "Helemaal fit en gezond worden is nu het belangrijkste. Alleen als ik van alle kanten groen licht krijg om bijvoorbeeld de laatste wedstrijd voor de winterstop te spelen, zal ik dat doen."

"Zou wel mooi zijn trouwens, want naast het veld staan is helemaal niets voor mij. Na een drukke zomer met Oranje had ik mijn team echt gemist. Ik wilde er met hen een mooi seizoen van maken en nu kan ik niet meedoen. Heel frustrerend. Afgelopen zondag schopte ik bijna de boarding doormidden, zo fanatiek ben ik langs de kant."