PARIJS - De kans is aanwezig dat de Dakar Rally in 2011 weer terugkeert naar zijn wortels, Afrika. Dat zei directeur Etienne Lavigne van de woestijnrally dinsdag. ''In 2010 zijn we nogmaals in Argentinië en Chili, maar men mag Afrika niet vergeten.''

De Dakar Rally werd tot en met 2007 altijd in Noord-Afrika verreden, met de Sahara als scherprechter en de Senegalese hoofdstad Dakar traditioneel als finishplaats.

In 2008 blies de organisatie de rally op het laatste moment af. Terreurgroepen zouden het hebben gemunt op de karavaan. De rally week om die reden in 2009 uit naar het veilige Zuid-Amerika.

Mooi parkoers

''Voor 2011 proberen we een mooi parkoers te vinden. Dat kan in Zuid-Amerika zijn, maar ook elders. We hebben ideeën voor Zuid- en Oost-Afrika'', zei Lavigne. ''We kunnen ons ook voorstellen dat de rally afwisselend in Zuid-Amerika en Afrika plaatsheeft.''

De Dakar Rally 2010 start op 1 januari in Buenos Aires en eindigt op 17 januari in diezelfde stad. Het traject omvat veertien etappes en is 9000 kilometer lang.