AMSTERDAM - Shaquille O'Neal wilde ondanks een schouderblessure geen wedstrijd missen, maar daar heeft zijn werkgever Cleveland Cavaliers een stokje voor gestoken.

O'Neal kampt al enige tijd met de kwetsuur en vroeg de clubdokter hem een cortisonen-injectie toe te dienen zodat hij weer in actie kon komen. Daar ging de clubleiding echter niet in mee.

''Hieruit blijkt wel wat een geweldige club dit is'', toont de 37-jarige vedette tegenover NBA.com zijn begrip. ''Ik was aan het vloeken en schreeuwen terwijl ik om een spuit vroeg. Maar dat weigerden ze. Ik neem mijn petje voor ze af.''

Spuit

Toch was het anders gelopen als het aan O'Neal zelf lag. ''Ik ben van de oude stempel. Als het niet gebroken is, wil ik gewoon spelen. Spuit er dan maar wat in, zolang het legaal is.''

De clubleiding schreef 'Shaq' niettemin een aantal dagen rust voor, al maakt hij wellicht woensdag alweer zijn rentree.

''Het is vroeg in het seizoen, maar ook al zou het later in het seizoen gebeuren, we willen in zo'n geval geen risico nemen'', legt Cavaliers-coach Mike Brown uit.

Prima vorm

Zonder O'Neal verkeert de formatie uit Cleveland na een mindere seizoenstart overigens in steeds betere vorm. Van de laatste vijf duels werden er vier gewonnen.

De ploeg trok de veteraan afgelopen zomer aan in de hoop dat hij aan de zijde van LeBron James de Cavaliers naar de NBA-finale zal helpen.