AMSTERDAM - En weer wist SCHC niet te winnen. Ook de dertiende competitiewedstrijd leverde geen zege op, maar werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Tilburg.

En dat had anders moeten zijn, vindt Roderick Weusthof. "Tilburg is een ploeg met weinig kwaliteit", aldus de aanvaller van Stichtse.

"We stonden bij rust met 1-0 voor, maar dat had 3-0 moeten zijn. We waren heel veel beter en wisten dat we zo door moesten gaan. Dat we op 2-0 kwamen was ook zeker terecht. We speelden meer afwachtend, maar er was niets aan de hand."

Corner tegen

Tot de 65ste minuut. "We krijgen op een simpele manier een corner tegen. Die maken ze. Vervolgens denken te veel mensen bij ons terug naar vorige wedstrijden."

"'Oh, oh, het wordt weer gevaarlijk', die gedachte gaat door de ploeg. Zij geloven erin en zetten drukken. Wij zijn te angstig en daardoor wordt het nog gelijk.."

Ontdaan

"Ik ben behoorlijk ontdaan," zegt Weusthof. "Ik voel me waardeloos. Dit hadden we nooit mogen verliezen. Zonder arrogant te zijn, maar Tilburg is een ploeg met weinig kwaliteiten als de Argentijnen er niet bij zijn. Maar als wij niet van ze winnen, dan stellen wij ook weinig voor."

"We hadden moeten winnen. Nu is het een drama. De afgelopen drie wedstrijden speelden we tegen drie ploegen die onderin staan (Tilburg, Pinoké en Hurley,red). Dat we daar niet van kunnen winnen, zegt waarschijnlijk genoeg."

Vertrouwen

"Dit geeft weinig vertrouwen voor de rest van het seizoen. De positie van Jacques (Brinkman, red) trek ik niet in twijfel. Dat spelers fatale fouten maken, daar kan hij geen reet aan doen."

"Bepaalde spelers moeten meer naar zichzelf kijken. Ik doe er alles aan. Dat kan niet iedereen zeggen. Het is voor mij een unicum dat ik zo weinig heb gescoord in de laatste wedstrijden. Dat gebeurt mij niet vaak. Maar dat is ook het gevolg van de hele situatie."

Klaar mee

"Nu moet ik omschakelen, de Champions Trophy met Oranje staat voor de deur. Ik ga er open minded in, ik moet gaan presteren. Ik ben er bij SCHC echt even klaar mee", besluit Weusthof, wiens contract dit jaar afloopt bij de Bilthovense club.