AMSTERDAM - Oranje Zwart-speelster Marilyn Agliotti verloor zondag met 4-1 van SCHC, de club waar de international vorig jaar nog onder contract stond. Agliotti zag haar ploeg in de eerste helft de wedstrijd uit handen geven.

"Het is voor mij niet specialer tegen SCHC te spelen dan tegen een ander team", aldus Agliotti. "Maar ik vond het wel leuk, ik heb een goede band met het team. Het duurde alleen even voordat we ze tegenkwamen in de competitie."

"Vooraf had ik wel wat kriebels, maar ik was bezig met onze eigen ploeg. We hoopten een goede wedstrijd neer te zetten. Maar dat is helaas niet gelukt."

Slecht begin

"We begonnen gewoon slecht aan de wedstrijd. SCHC kreeg vijf kansen, daarvan gingen er vier in. Tsja, dan is de eerste helft wel gespeeld. Maar als zij er binnen 35 minuten vier kunnen maken, dan moeten wij dat ook kunnen. Met die instelling gingen we de tweede helft in."

Meer dan één treffer zat er niet in voor Agliotti en haar ploeg. "We hebben uit een ander vaatje getapt. Meer druk gezet en beter gehockeyd. We kregen nog een aantal corners, maar die liep ook niet zoals het moet."

Organisatie

"Zondag hebben we geleerd, dat we altijd onze organisatie op orde moeten hebben. Onze doelstelling, handhaven, hebben we nog niet bereikt."

"We moeten punten pakken tegen onze concurrenten. De ploegen die onder ons, maar ook die bij ons in de buurt staan. We willen de verrassing van de Hoofdklasse blijven."