AMSTERDAM - Als keeper van het succesvolle Den Bosch krijgt Lizzy Koeton zelden de kans om uit te blinken. Tegenstanders komen namelijk niet met grote regelmaat voorbij de Bossche defensie. Maar tegen landskampioen Amsterdam had Koeton het wel druk. En blonk ze uit.

"Dit was voor mij een leuke wedstrijd", zei Koeton na afloop van de confrontatie met Amsterdam (1-1), waarin ze meer dan eens een Amsterdamse treffer voorkwam.

"Ik heb genoeg te doen gehad en er heel wat ballen uitgehouden. Alleen jammer van die late tegengoal. Een foutje? Ja, dat denk ik wel. Ik had 'm kunnen hebben."

Groot aandeel

Die tegengoal was een rake strafcorner van Fieke Holman. Maar uit zeven eerdere pogingen had Holman niet weten te scoren en daarin had Koeton een groot aandeel. Helpt het misschien dat Koeton en de cornerschutter van Amsterdam elkaar kennen van het Nederlands elftal?

Koeton: "Dat is lastig. We trainen samen en hebben al vaak tegen elkaar gespeeld, maar het blijft ontzettend moeilijk om zo'n corner te doorgronden. Ik ken Fieke natuurlijk goed, maar zij kent mij ook. Dus een corner blijft altijd een spannend spel."