MIES - Vijf Nederlandse motorcrossers prijken op de startlijsten van de races om de wereldtitel voor 2010. Alleen Marc de Reuver komt uit in de koningsklasse MX1.

Jeffrey Herlings, Herjan Brakke, Glenn Coldenhoff en Ceriel Klein Kromhof crossen in de lichte klasse MX2. De internationale motorsportfederatie FIM gaf maandag de voorlopige deelnemerslijsten prijs.

De Reuver heeft voor volgend seizoen onderdak gevonden bij het team Beursfoon Suzuki. Hij begint in 2010 aan zijn achtste WK-seizoen. Afgelopen seizoen was hij drie maanden uit de roulatie door een zware heupblessure.

Klein

Ceriel Klein Kromhof debuteerde vorig jaar in de MX2. Topklasseringen behaalde hij niet. Komend jaar komt de crosser uit Daarleveen uit voor het Van Beers Yamaha Team.

De 15-jarige Herlings maakt op een KTM zijn debuut in het WK. De Babander veroverde in 2008 de wereldtitel bij de junioren en eindigde vorig jaar als tweede in het EK MX2. Herlings excelleerde ook herhaaldelijk in het Open Nederlands kampioenschap.

Coldenhoff

Glenn Coldenhoff en Herjan Brakke maken evenals Herlings de overstap van het EK naar het WK. Beide jeugdige crossers hebben een stek gekregen in het Nestaan Jumbo Yamaha Team.

De eerste races staan in het voorjaar gepland.