DOHA - Albert Zoer heeft op de openingsdag van het concours hippique van Doha, het eindstation van de uiterst lucratieve Global Championship Tour, meteen 8000 euro verdiend.

De Drentse springruiter stuurde zijn paard Sam woensdagavond tweemaal onberispelijk over de hindernissen. Zijn eindtijd van 40,42 seconden was net niet genoeg voor de hoofdprijs van 16 mille.

Die was voor de Ierse amazone Jessica Kürten. Ze was met Castle Forbes Cosma bijna vier tiende sneller in de barrage. De Zwitser Daniel Etter (Admirable) werd derde. Harrie Smolders (Exquis Walnut de Muze) eindigde als vijfde.

Pessoa

In de eerste rubriek van het evenement zegevierde de Braziliaan Rodrigo Pessoa met Cazino. Hij bleef olympisch kampioen Eric Lamaze (Take Off) voor. Ook in dit parcours, direct op tijd, werd Smolders vijfde; ditmaal met Exquis Powerfree onder het zadel.

Zoer liet Okidoki alleen wennen aan de bodem en de omgeving. Hij maakte geen springfouten maar deed zo kalm aan dat hij drie strafpunten kreeg voor tijdsoverschrijding.