BILTHOVEN - Waar coach Jacques Brinkman zijn spelers van SCHC het liefst achter het behang leek te willen plakken na de 2-2 thuis tegen Hurley, kwam collega Bas Bruin bijna woorden tekort om zijn team te prijzen.

Mogen we hier van een zekere verrassing spreken?

"Wel als je al bij rust met 2-0 achterstaat bij SCHC en je uiteindelijk toch de 2-2 binnen sleept. Toch hadden we het in de eerste helft al behoorlijk voor elkaar. Wat we misten was dertig procent emotie en de energie die daar vandaan komt. Dat hebben we in de tweede helft ruimschoots goed gemaakt."

Het probleem is dat Hurley vaak een heel eind komt tot en met de 23-meter-lijn, maar dat vervolgens doortastendheid ontbreekt. Doet het je extra deugd dat de gelijkmaker valt uit een veldgoal van Mark Caspanni?

"Maar dat geldt ook voor de 2-1 van Janiek Braaksma uit een strafcorner. Janiek scoort de afgelopen twee weken honderd procent. Als je ziet hoe gemakkelijk hij die bal erin gooit; een corner is bij ons al bijna een goal. We kunnen al bijna beginnen te juichen als we een corner krijgen."

"Dat maakt het voor onze spitsen ook wat gemakkelijker. Maar als onze spitsen ook nog eens veldgoals gaan maken, beginnen we het onszelf nog iets gemakkelijker te maken. We hadden in de tweede helft zelfs de overwinning kunnen binnen slepen, hoewel dat op basis van de eerste helft niet terecht zou zijn geweest."

Fijn, zo'n puntje op bezoek bij de concurrent in de strijd om de laatste plaats op de ranglijst in de Hoofdklasse?

"We zijn niet bezig met de strijd om de laatste plaats of elke andere plaats op de ranglijst. We bekijken elke wedstrijd op zich. Kijk, je houdt er van tevoren geen rekening mee dat een club als Stichtse deze partij zo belangrijk maakt. Ze staan veel te laag voor de kwaliteit spelers die ze hebben."

"Wij kijken van week tot week in hoeverre we kunnen groeien en of er ergens in wedstrijden mogelijkheden liggen voor ons. Dat deden we tegen SCHC heel goed. Onder aanvoering van Pieter Wiegman die centraal achterin echt heel goed speelde."

Hij was de beste man van het veld.

"Pieter speelde inderdaad buitengewoon sterk. Het is dan ook niet zo gek dat hij is opgenomen in de selectie van een nieuw Jong Oranje. Max Caldas heeft aan Pieter echt een hele goede. Maar de kwaliteit van Janiek om die ene corner binnen te gooien wil ik ook niet onderschatten."

"Voorin ging Caspanni voorop in de strijd. En Thijs van Rheenen deed het erg sterk als voorstopper. Roderick Weusthof werd knap aan banden gelegd. Als spits, maar ook als strafcornerman, want echt veel corner heeft Stichtse niet gekregen."

Wat denken jullie zondag te doen tegen Bloemendaal dat woensdagavond nog moet inhalen tegen Rotterdam?

"Tsja, Bloemendaal blijft een sterke ploeg met ijzersterke spelers. Wederom zullen we het collectief er tegenover moeten zetten en kijken waar de mogelijkheden liggen waar we van zouden kunnen profiteren."