NIEUWEGEIN - De Nederlandse boksbond NBB gaat proberen om weer in gesprek te komen met de opstandige coach Ron Rovers (Muscle-Fit/Eindhoven). ''Het moment is er nu goed voor'', liet topsportcoördinator Stan van den Driessche maandag weten.

De voormalige bondscoach en voorzitter van de Nederlandse boksbond reageerde op de pittige kritiek die Rovers na de Nederlandse kampioenschappen in Rotterdam uitte.

Volgens de Brabantse coach, al ruim 25 jaar nationaal en internationaal actief, deugt er momenteel niets van het bondsbeleid.

Rovers sprak onder meer van vriendjespolitiek, van kliekvorming rond kopman Hüsnü Kocabas en van onjuist gebruik van het toch al karige topsportbudget.

Bezwaren

''Inhoudelijk ga ik niet op zijn uitlatingen in'', gaf Van den Driessche aan.

''Maar ik ken zijn bezwaren al een tijdje. Hij praat er vooralsnog met niemand van ons over. Zijn talentvolle boksers komen ook niet naar de centrale selectietrainingen. Dat vind ik in alle opzichten heel jammer. Ook daarom willen we graag het gesprek met Ron Rovers weer aangegaan. Daar is het Nederlandse amateurboksen alleen maar mee gediend.''