AMSTERDAM - De mannen van Pinoké hebben in Den Bosch een zwaarbevochten overwinning geboekt: 4-3. De Amsterdammers hadden in Brabant meteen plezier van de debuterende Chinezen die tijdelijk voor een kwaliteitsimpuls moeten zorgen.

Song Yi en Jiang Xishang, zo heten de twee Aziaten die Pinoké-coach Giles Bonnet (foto) wist te strikken om in ieder geval tot de winterstop het gat op te vullen dat de Australiërs Des Abott en Eli Matheson achterlaten nu de twee Aussies verplichtingen hebben met hun nationale ploeg.

Het duo is al bijna anderhalve week in Nederland, maar vorige week zondag waren Song Yi en Jiang Xishang nog niet speelgerechtigd.

Tegen Den Bosch mochten ze wel aantreden en dat zou Den Bosch weten ook. De twee bleken het niveau goed aan te kunnen en werkten net zo hard als de andere Steekneuzen.

En Song Yi bleek ook nog eens over scorend vermogen te beschikken. De Chinese international scoorde twee keer tegen de Bosschenaren.

Werklust

Den Bosch was dan wel bezig aan een goede serie wedstrijden, maar tegen de laagvlieger uit het Amsterdamse Bos maakten de gastheren geen indruk. In de niet erg hoogstaande wedstrijd gaf werklust de doorslag.

Pinoké werkte net een beetje harder en sleepte daarmee de zege uit het vuur, hoewel Den Bosch nog een grote kans kreeg op de gelijkmaker. In de extra tijd mocht strafcornerspecialist Mark Gleghorne aanleggen vanaf de kop van de cirkel. Maar de Ier miste.