BILTHOVEN - Woedend was coach Jacques Brinkman na het onnodige gelijkspel (2-2) van zijn SCHC-mannen op eigen veld tegen de concurrent om de laatste plaats, Hurley.

Woedend was coach Jacques Brinkman na het onnodige gelijkspel (2-2) van zijn SCHC-mannen op eigen veld tegen de concurrent om de laatste plaats, Hurley.

"Het is dat er in het hockey niet gewerkt wordt met boetes...," brieste Brinkman enige tijd na afloop van de wedstrijd. Alsof de coach de tijd had genomen om enigszins af te koelen. Niet dat daar ook maar iets van viel te merken. "We hadden kunnen en moeten winnen," foeterde hij. "We hadden vier, vijf kansen kunnen en moeten maken. Vervolgens geven we twee minuten voor tijd onze voorsprong weg..."

Rob Derikx ging bij het uitverdedigen in de fout. Dezelfde Derikx had SCHC in de eerste helft nog op voorsprong gezet na een fraaie solo van verdediger Huib Zwerver. Bjorn Kellerman leek de wedstrijd zelfs in het slot te gooien met de tweede goal van de thuisploeg. Specialist Janiek Braaksma bracht Hurley na rust op gelijke hoogte uit een strafcorner. En twee minuten voor tijd strafte Mark Caspanni een slordigheid van SCHC af waarmee de ploeg van Brinkman de broodnodige overwinning op een concurrent voor de laatste plaats uit handen gaf.

Na afloop ontplofte Brinkman tegenover zijn spelers. "Het is nauwelijks te bevatten dat je met en 2-0 voorsprong de rust ingaat en je krijgt enorme kansen op de 3-0. Dan is het lullig dat we dan op het laatst nog een goal tegen krijgen. Ook dat was onnodig. Je moet die bal gewoon weg slaan. Ook dat is niet te bevatten."

Een schande noemt hij het zelfs. "Dat is het ook echt, een schande. Maar ja, als je verder wil, zal je toch weer dinsdag samen moeten trainen. Dus moeten we positief blijven. Maar het is echt een grof schandaal. Als coach sta je machteloos. Ik kan nu wel allerlei oorzaken aanhalen, maar je zal gewoon doelpunten moeten maken. Nog steeds merk ik dat we nog niet allemaal naar onszelf kijken. Totaal niet."

Over het debuut van oud-international Sander van der Weide bij SCHC was Brinkman tevreden. "Sander straalde rust uit achterin. Ik denk ook dat hij er volgende week weer bij zal zijn. Maar goed, hij zal zich wel een leuker debuut hebben kunnen voorstellen. Dat zat er ook zeker in. Maar dit is echt een schande."