MADEIRA - Drie Nederlandse vrouwenhandbalclubs overwinteren in de Europese bekertoernooien. Landskampioen VOC behaalde het meest aansprekende resultaat door de vierde ronde te bereiken van de EHF Cup.

SEW haalde de laatste zestien van de Cup Winners Cup en Dalfsen plaatste zich voor de achtste finales van de Challenge Cup.

VOC schreef zaterdag clubhistorie. De ploeg van trainer Rolf Schulte schakelde in de derde ronde van de EHF Cup het Portugese Madeira Andebol uit. VOC won de return in Portugal met 24-22. Vorige week was de ploeg van trainer Rolf Schulte in eigen huis al met 36-29 te sterk.

SEW speelde in Wognum de Griekse tegenstander OFN Ionias van de mat: 26-14. De zege viel ruimer uit dan verwacht, omdat SEW vorige week in Athene in het eerste duel nog met 24-24 gelijkspeelde.

Dalfsen

Dalfsen maakt een veelbelovend debuut in Europa. De Overijsselse ploeg bereikte de vierde ronde van de Challenge Cup ten koste van Feldkirch. De ploeg van trainer Richard Schuijer walste over de Oostenrijkse ploeg heen: 36-16. Vorige week in Feldkrich won Dalfsen ook al met ruime cijfers (31-17).

De talenten van de HandbalAcademie zijn uitgeschakeld in Europa. De ploeg van trainster Monique Tijsterman bleek zaterdag in de derde ronde van de Challenge Cup ook in de tweede confrontatie niet opgewassen tegen RK Zajecar.

De Servische club won in het topsportcentrum van Almere met 43-33. Vorige week verloor de HandbalAcademie ook al de uitwedstrijd met 39-27.