GLASGOW - Celtic heeft in de Schotse voetbalcompetitie een deel van de voorsprong op rivaal Glasgow Rangers weggegeven. De koploper bleef zondag in het uitduel bij hekkensluiter Falkirk op 3-3 steken.

Met het veroverde punt staat Celtic nu twee punten voor op de Rangers, dat zaterdag met 2-1 won van St. Mirren. Glasgow Rangers heeft wel een duel minder gespeeld.

Tweede helft

Bij Falkirk - Celtic vielen de zes doelpunten allemaal in de tweede helft. De koploper, waar Glenn Loovens de defensie leidde, kwam kort na de rust op voorsprong door Gary Caldwell. Scott Arfield en Pedro Moutinho brachten het thuispubliek vervolgens in vervoering met de 1-1 en 2-1.

Scott McDonald zorgde echter weer voor een mineurstemming met twee doelpunten in zeven minuten. Het lukte Celtic niet de voorsprong tot het einde vast te houden. Mark Stewart zorgde toch nog voor de 3-3.

Boyd

Kris Boyd maakte zaterdag voor Glasgow Rangers tegen St. Mirren beide treffers voor de Schotse kampioen.

Vlak voor tijd deed invaller Stephen O'Donnell voor St. Mirren iets terug. Hibernian verspeelde dure punten bij Hearts. Er werd in de Edinburghse derby niet gescoord. 'Hibs' zakte daardoor naar de derde plaats.