KINGSTON - Glen Mills heeft na 22 jaar ontslag genomen als hoofdcoach van de Jamaicaanse atletiekbond. Mills blijft wel aan als trainer van de Racers Track Club in Kingston, waar wereldrecordhouder Usain Bolt (100, 200 en 4x100 meter) actief voor is.

''Het is mooi te stoppen op een hoogtepunt'', verklaarde Mills vrijdag in de Jamaica Observer.

Mills trad in 1987 bij de bond aan als opvolger van Herb McKenley. Met Bolt en diverse andere Jamaicaanse atleten kende hij de afgelopen jaren grote successen op internationale titeltoernooien. Mills wil meer tijd steken in zijn werk als clubtrainer.

Goud

Bolt veroverde vorig jaar in Peking drie keer olympisch goud. Op de 100 en 200 en met de estafetteploeg deed hij dat ook nog eens in wereldrecords.

Op de laatste wereldkampioenschappen in Berlijn, drie maanden geleden, scherpte de olympisch kampioen zijn mondiale toptijden op de 100 en 200 meter opnieuw aan tot respectievelijk 9,58 en 19,19 seconden.

Bij de Spelen in Peking en de WK in Berlijn veroverden de Jamaicaanse sprinters onder Mills in totaal 24 medailles. Daarvan hadden er dertien de gouden kleur.