SHANGHAI - Golfer Tiger Woods heeft niet veel op met de Chinese toeschouwers, die hem massaal volgen tijdens het WGC-HSBC Championship in Shanghai.

De aanvoerder van de wereldranglijst mopperde donderdag na afloop van zijn eerste ronde stevig op de Chinese fans, die voortdurend foto's namen van het Amerikaanse golfidool.

,,Ik ben hier in het nadeel omdat er zoveel mensen zijn die foto's van me nemen. Het beweegt en flitst maar. Iemand op de tribune maakte er een complete fotoshoot van.''

Rumoer

Woods staat na de eerste ronde op de Sheshan Inernational op de gedeelde vijfde plaats. Hij leverde ondanks alle rumoer om hem heen een kaart in met 67 slagen, vijf onder par. Leider is de Amerikaan Nick Watney met 64 slagen, acht onder par.

De Amerikaan Ryan Moore, de Duitser Martin Kaymer en de Noord-Ier Shane Lowry staan tweede met 66 slagen. Nederlanders ontbreken in het veld.

Prijzengeld

Het WGC-HSBC Championship is een gecombineerd toernooi van de Amerikaanse, Europese en Aziatische Tour en het prijzengeld bedraagt 7 miljoen dollar, omgerekend een slordige 4,7 miljoen euro.