AMSTERDAM - De Nederlandse amateur Dimitri Serdjoek heeft maandagavond zijn laatste officiële partij in Nederland gebokst. Dat deed de achtvoudige nationale kampioen (middengewicht) tijdens de derde Ben Bril Memorial in theater Carré in Amsterdam.

De vertrouweling van coach Hennie van Bemmel (ABCC/Apeldoorn) was te sterk (3-0) voor Iwan Pang Atjok van Amersfoort 80.

Serdjoek, geboren in Oekraïne, won als amateur ruim honderd partijen. Hij deed namens Nederland mee aan diverse EK's en WK's. Door blessures was de 35-jarige vuistvechter de laatste jaren internationaal niet meer zo actief.

Serdjoek komt dit seizoen nog wel uit voor de Duitse club Velbert, waarmee hij onder leiding van Van Bemmel de laatste jaren verscheidene keren de Duitse titel veroverde.

Ait Bassou

Profbokser Hassan Ait Bassou verdedigde in het theater Carré zijn Beneluxtitel in het weltergewicht met succes.

De 29-jarige Noord-Hollander, lid van Welness uit Purmerend, was in een gevecht over tien ronden opnieuw veel te sterk voor de Belg Islam Teffahi. In de derde ronde ging de uitdager zwaar knock-out.

Voor Bassou was het zijn zevende overwinning in tien profpartijen. In mei van dit jaar versloeg hij Teffahi in België ook al op knock-out in de derde ronde. Daarmee veroverde hij de kampioensgordel van de Benelux.