AMSTERDAM - Dolblij was Guus Vogels afgelopen zondag na het laatste fluitsignaal van de zwaarbevochten overwinning op Den Bosch. Hij stak zelfs zijn armen in de lucht.

Was je zo blij met je eerste wedstrijd dit seizoen zonder tegendoelpunt?

"Een clean sheet is altijd fijn. Maar het was vooral de manier waarop we vandaag hebben gespeeld. We hebben goed verdedigd. En de nul houden is altijd goed."

"Terwijl we niet eens ons beste team in het veld konden brengen, door de afwezigheid van Rob Short, Pereira en Ian Llewers. En dan toch een overwinning die vijf minuten voor tijd tot stand komt. Heerlijk."

De komst van Rodrigo Garza begint zijn vruchten af te werpen.

"Verdedigend staan we steeds beter. Omdat we steeds beter op elkaar raken ingespeeld, krijgen we minder goals tegen en worden situaties voorspelbaarder voor elkaar. Fijn dat je dat terugziet. Maar omdat tegen Den Bosch Short, Pereira en Llewers er niet waren, blijken de jonge jongens ook in te passen."

"Achterin speelden Floris Benschop en Floris van der Linden sterk en voorin Timmo Kranstauber. Dat soort jongens moet ineens opstaan en dat hebben ze goed gedaan. Misschien ben ik daar nog wel het meest tevreden over. Vooral in een moeizame wedstrijd zoals tegen Den Bosch waarin we hard hebben moeten vechten. We hadden het onszelf iets gemakkelijker kunnen maken."

Na twee minuten...

"...had Eric-Jan Iding die bal er gewoon in moeten slaan, ja."

Zijn klap was hard genoeg..

"Ha, maar wel hard naast het doel van Den Bosch. Een megakans. Daarna kregen we nog een aantal goede mogelijkheden. Maar het viel me op dat we vooral veel naast sloegen."

Ben je opgelucht nu je via de NOS bekend hebt gemaakt dat dit seizoen je laatste in de Rabo Hoofdklasse is en je na het WK stopt als international?

"Nou, voor mij was het al een tijdje bekend, maar het is nu wel voor iedereen duidelijk. Ik ben echt bezig aan mijn laatste seizoen. Het is tijd voor andere dingen. Dit is geloof ik mijn tiende seizoen onder de lat bij HGC en Oranje waar ik al veertien jaar bij zit."

"Ik heb het ook geweldig naar mijn zin, maar ik vind het mooi geweest. Ik zit met jongens van zeventien jaar in een team. Toen ik debuteerde bij HGC in het eerste werden zij net geboren."

Dus moet het dit seizoen wel gebeuren voor jou met HGC?

"Nou, het zou mooi zijn als we dit soort wedstrijden blijven spelen en we stap voor stap voor stap dichterbij de play-offs komen. Stel dat we de play-offs halen dan wil ik wel dat we er iets te halen hebben."

"Natuurlijk ben ik de laatste die tevreden is met een tweede plek maar het is niet reëel om te zeggen dat we kampioen moeten worden. Kunnen we na dit seizoen zeggen dat we maximaal hebben gepresteerd, dan ben ik tevreden."