APELDOORN - De volleyballers van Zadkine Rotterdam.Nesselande hebben zondag in Apeldoorn de Supercup gewonnen. Het team van coach Albert Christina versloeg Dynamo uit Apeldoorn met 3-0.

De tweede set was het meest opwindend: 25-16 35-33 25-20. De winnende coach Christina was vorig seizoen nog speler van Dynamo. Afgelopen seizoen werd Nesselande al landskampioen.

Nieuwkomer Nico Freriks speelde mee bij Nesselande, dat vooral in ervaring Dynamo de baas was. De club uit Apeldoorn veroverde vorig jaar de Supercup.

Bij Dynamo begonnen twee nieuwe spelers in de basisopstelling, Fabian Dossett en Bas Swinkels. De ploeg bleef echter alleen in de tweede set dichtbij de tegenstander. Nesselande had twaalf setpunten nodig om Dynamo van zich af te schudden. Dat lukte uiteindelijk omdat Niels Plinck op 33-34 de bal uitsloeg.

Tevreden

''Voor een team dat pas gisteravond duidelijkheid had over de huidige samenstelling en zo'n wedstrijd speelt, kan ik alleen maar tevreden zijn'', zei coach Christina. Zijn collega Redbad Strikwerda was een stuk minder content. ''Als je niet serveert, kun je niet winnen'', sprak hij kortaf.