ROTTERDAM - Oud-international Nico Freriks heeft een contract getekend bij Zadkine Rotterdam Nesselande. Dat maakte de club uit de A-league zaterdag bekend. De spelverdeler kwam afgelopen seizoen uit voor de Poolse club Jastrzebski Wegiel.

Freriks moet bij Nesselande de concurrentie aangaan met Stanislav Sotak.

De Slowaak was vorig seizoen de tweede spelverdeler bij Dynamo en teamgenoot van de nieuwe trainer in Rotterdam, Albert Cristina. Nesselande contracteerde eerder al libero Richard Rademaker.

Doorstart

De Rotterdamse club maakt dit seizoen een doorstart na het faillissement eerder dit jaar. Dit leidde tot een flinke leegloop in het spelersbestand. Onder anderen internationals Niels Klapwijk, Tije Vlam en Yannick van Harskamp verlieten de landskampioen. Jochem de Gruijter en Niels Koomen bleven.

Cristina maakt zondag zijn debuut als trainer. Met Nesselande strijdt hij zondag om de Supercup tegen zijn oude club Dynamo. Even leek het erop dat hij niet genoeg spelers zou hebben, maar met de handtekeningen van Freriks, Sotak en De Gruijter is de selectie zo goed als rond.