AMSTERDAM - In de hoofdklasse nemen de hockeyers van Bloemendaal langzaamaan afstand van de concurrentie. De regerend landskampioen onderstreepte zijn status door Amsterdam, de nummer twee van vorig jaar, onlangs op eigen veld met 1-0 terug te wijzen.

De Amsterdammers zetten zondag op bezoek bij SCHC de achtervolging in op Bloemendaal.

De manschappen van trainer Sjoerd Marijne ogen met twee nederlagen uit vijf duels kwetsbaar. Hiermee voelt het gemis van de geblesseerde Santi Freixa extra zwaar bij de Amsterdammers. De spits liep voor het EK in Amstelveen een zware knieblessure op.

"Zonder Santi kunnen we ook meedoen om de hoogste plaatsen", meende Marijne tegenover Infostrada Sports. "Maar we hadden hem er nu uiteraard ook graag bij gehad."

Spanjaard

Volgens de coach is het onbekend wanneer de Spanjaard, die vorige week in Spanje onder het mes ging, zijn rentree maakt. "We willen geen onnodige druk op Santi uitoefenen omdat zijn geneesproces de nodige tijd vergt. Pas later kunnen we een datum prikken", legde Marijne uit.

"De reden waarom hij in Barcelona verblijft is omdat hij zich daar het meest op zijn gemak voelt. Hij wordt bijvoorbeeld behandeld door de arts van FC Barcelona. De Spanjaarden willen hem als international natuurlijk ook snel terug zien."

Getergd

Marijne verwacht zondag in Bilthoven een getergd SCHC, dat uit de eerste vier duels slechts één punt pakte. "Zij zullen iets moeten gaan doen. Ze beleven een tegenvallende start, dus ik verwacht wel wat van deze ploeg", aldus de coach van Amsterdam.

Concurrenten Bloemendaal en Rotterdam komen in de Hoofdklasse dit weekend niet in actie. Laatstgenoemde ploeg maakt dit weekend in Barcelona zijn opwachting in de Euro Hockey League.