AMSTERDAM - Los Angeles Angels heeft Boston Red Sox een gevoelige nederlaag toegebracht in de MLB-play-offs. In het eerste duel van een best-of-five-serie wezen buitenvelder Torii Hunter en startende werper John Lackey de Angeles in eigen huis de weg.

Lackey bood de Angels een uitgelezen gelegenheid om de Red Sox te verslaan. De 1,98 meterlange pitcher stond in ruim zeven innings slechts vier honkslagen toe. In de vijfde inning zette Hunter de thuisploeg op voorsprong en twee innings later liepen de Angels uit naar 5-0.

Met volle honken raakte Boston-werper Ramon Ramirez per ongeluk slagman Hunter. Daardoor mocht Hunter vrij naar het eerste honk en kwam er weer een punt binnen voor de Angels.

Eerstehonkman Kendry Morales sloeg vervolgens het vijfde punt binnen. Vrijdag staat in Los Angeles de tweede wedstrijd op het programma.

Dodgers

In de National League kwamen de Dodgers thuis op een 2-0 voorsprong in de serie tegen St. Louis Cardinals. Na de 5-3 zege van woensdag wonnen de Dodgers donderdag met 3-2.

In de andere confrontatie in de National League kwam Colorado tegen titelverdediger Philadelphia Phillies terug tot 1-1. De Rockies zegevierden in Philadelphia met 5-4.