BORDEAUX - Bordeaux blijft koploper in de Franse voetbalcompetitie. De ploeg won zaterdag het thuisduel met Grenoble nipt met 1-0.

Daardoor kwam Bordeaux op dertien punten uit vijf duels. Op basis van een beter doelsaldo blijft Bordeaux Olympique Lyon voor. Die ploeg versloeg, eveneens met 1-0, Lorient.

Titelverdediger Bordeaux scoorde door Yoan Gouffran al vroeg tegen Grenoble, dat nog puntloos aan het vijfde competitieduel begon. Het bleek uiteindelijk ook de winnende treffer.

Lyon had het lastig tegen Lorient, dat pas in de tweede helft boog voor de thuisclub. De Braziliaan Michel Bastos kopte de beslissende treffer binnen.

Marseille

Olympique Marseille bleef in het spoor van Bordeaux en Lyon door de uitwedstrijd bij Le Mans met 2-1 te winnen.

Bij Marseille debuteerde de Argentijn Lucho Gonzalez, die voor 18 miljoen euro werd binnengehaald. De international miste de eerste vier competitiewedstrijden wegens een gebroken sleutelbeen.

Brandao

De Braziliaan Brandao werd matchwinner voor Marseille. Hij tekende in de 69e minuut voor de 2-1. Marseille, vierde, volgt Bordeaux en Lyon op twee punten.

Montpellier behield de derde plaats met evenveel punten als Marseille door Lens met een nederlaag (1-0) naar huis te sturen.