GSTAAD - Beachvolleybalsters Marleen van Iersel en Sanne Keizer zijn zaterdag op de vierde plaats geëindigd op het grandslamtoernooi in Gstaad. Het Nederlandse duo verloor de strijd om het brons met 21-14 en 21-17 van de Amerikaansen Nicole Branagh en Elaine Youngs.

Eerder op de dag liepen Van Iersel en Keizer de finale mis door de 2-0-nederlaag (21-19 en 21-16) in de halve finales tegen Juliana Da Silva en Larissa França.

WK

Vorige week werden de Nederlandse speelsters op de WK in Noorwegen ook al uitgeschakeld door het als derde geplaatste Braziliaanse koppel. Toen was de kwartfinale (vijfde plaats) het eindpunt.

''Dit keer kwamen we al een een stuk dichterbij'', zei de 21-jarige Van Iersel zaterdag over hun aartsrivalen. ''Binnenkort gaan we ze pakken.''

Moe

Vrij snel daarna moesten de Nederlanders om het brons spelen tegen Branagh en Youngs. ''Moe waren we niet, we hadden nog genoeg energie'', aldus Van Iersel.

In de tweede set stond het duo zelfs nog enige tijd voor. ''Maar zij hebben dan net wat meer ervaring.''

Geen verrassing

Voor Keizer (24), die pas sinds dit seizoen een koppel vormt met Van Iersel, was de vierde plaats in Gstaad en de vijfde plek op de WK geen verrassing.

''Wij horen gewoon thuis in deze top. Dat hebben we op de WK bewezen en nu ook weer. We zijn absoluut geen eendagsvlieg. Ik baal er echt van dat we vandaag geen medaille hebben gepakt. Dat wordt onze volgende stap: een medaille.''

Goud

Het goud in Gstaad ging naar de Braziliaansen Talita Antunes en Maria Antonelli. Zij wonnen in de finale in drie sets van landgenotes França en Da Silva.