SYDNEY - De Nederlandse hockeysters hebben in hun eerste wedstrijd om de Champions Trophy in Sydney met veel moeite gelijkgespeeld. Tegen Engeland werd het zaterdag 2-2. De gelijkmaker viel in de extra tijd uit een strafcorner van Maartje Paumen.

De Champions Trophy in Australië is het eerste grote toernooi voor de hockeysters sinds zij vorig jaar in Peking goud wonnen op de Olympische Spelen en het begin was wat onwennig.

Het team van de nieuwe bondscoach Herman Kruis overheerste eigenlijk de hele wedstrijd, kreeg kans na kans, maar kwam niet voorbij de uitstekend keepende doelvrouwe van Engeland.

Nerveus

''We hebben een aantal nieuwe speelsters in het team en we begonnen wat nerveus'', zei Kruis na afloop. Ondanks dat zijn team vijf strafcorners miste, was de bondscoach toch tevreden over het spel.

''We speelden goed aanvallend hockey, maar Beth Storry (doelvrouwe Engeland) was erg goed en had een paar uitstekende reddingen. Dat we zo veel strafcorners misten, was cruciaal.''

Engels

Floortje Engels, de goalie van Nederland, had daarentegen niet haar meest gelukkige dag. Zij kreeg twee keer uit een rebound een treffer om haar oren. Dat was in de 16e minuut en vlak na rust.

Marilyn Agliotti maakte tien minuten voor tijd eindelijk de aansluitingstreffer. Oranje zette Engeland daarna nog meer onder druk, maar Storry hield haar team overeind. Totdat strafcornerspecialiste Paumen in extra tijd de bal alsnog in het net kreeg.

Kansen

''We hadden zat kansen, maar mogen in ons handen knijpen dat we die laatste treffer nog maakten'', zei aanvoerster Janneke Schopman.

Aanvalster Naomi van As: ''Het was frustrerend dat Engeland slechts drie of vier kansen kreeg en twee keer scoorde terwijl het spel zich vooral op hun helft afspeelde en wij maar niet wisten te scoren.''

China

China is zondag de tweede tegenstander. Dit duel is een herhaling van de olympische finale vorig jaar in Peking. De Nederlandse vrouwen nemen het verder op tegen Duitsland, Argentinië en Australië. De nummers een en twee plaatsen zich voor de finale.