AMSTERDAM - International Miek van Geenhuizen vertrekt bij hockeyclub Amsterdam. De speelster heeft dit donderdag in een verklaring laten weten. Van Geenhuizen speelde vijf seizoenen in de hoofdstad en won dit jaar de nationale titel.

De 27-jarige Van Geenhuizen gaat weg uit Amsterdam, omdat ze de afgelopen weken tot de conclusie is gekomen dat zij met coach Robbert Paul Aalbregt te veel verschilt van mening over technische zaken.

Onrust

''Tijdens de winterstop ontstond er al onrust. Opeens stopte een ervaren speelster als Jiske Snoeks en wilde ook de manager Monique Koolhaas niet verder, omdat bij hen de klik tussen hun en de coach ontbrak."

"Met een paar speelsters hebben we toen de onrust weten te dempen en de focus weer op de competitie kunnen leggen'', licht Van Geenhuizen toe.

Discussie

Na het behalen van de landstitel kwam volgens haar de discussie in het team weer terug. ''Vervolgens stapte ook de voor het team essentiële assistent-coach Patrick Bakker op."

"De repeterende breuk was slechte communicatie tussen coach, team, begeleiding en bestuur. Dat is funest voor het onderlinge vertrouwen'', stelt de speelster.

Betreuren

Amsterdam zegt op de website dat de club nog van alles heeft geprobeerd om haar te behouden en betreurt haar besluit ten zeerste.

Van Geenhuizen kwam in 2004 over van Laren en groeide in de afgelopen jaren uit tot een belangrijke schakel in het team. Van Geenhuizen is met een aantal clubs in gesprek om komend seizoen te gaan hockeyen.

Oranje

Ze doet met Oranje niet mee aan de Champions Trophy, die zaterdag in Sydney begint. Ze geeft de voorkeur aan haar studie.