WOGNUM - Esther Schouten heeft woord gehouden. De 31-jarige boksster uit Wognum zei half januari na haar nederlaag op punten tegen meervoudig wereldkampioene Ina Menzer uit Duitsland, dat haar tijd wel weer zou komen.

''Vroeger of later ben ik gewoon weer wereldkampioen'', sprak de voormalige kankerpatiënte destijds in Düsseldorf.

Belofte

Schouten loste vrijdagavond in Langenhagen, vlak bij Hannover, haar belofte in. Ze was veel te sterk voor de Duitse Bettina Völker. De arbiter staakte in de tiende ronde het wereldtitelgevecht in het superbantamgewicht (-55,3 kilogram).

''Ik stond al ver voor op punten'', blikte Schouten een dag later terug op haar hernieuwde machtsgreep. ''Ik had elke ronde op mijn naam staan. Maar Völker bleef maar doorgaan. Ze incasseerde abnormaal veel. Uiteindelijk kon ze zich niet meer verweren en greep de scheidsrechter terecht in.''

Kanker

Op 15 maart 2007 werd bij Schouten lymfeklierkanker geconstateerd. Na vier chemokuren en vijftien bestralingen was ze genezen en mocht de voormalige wereldkampioene weer gaan boksen.

Na vier opeenvolgende winstpartijen in 2008 kreeg Schouten van haar Duitse boksmanagement Universum de kans om de prominente Menzer uit te dagen in het vedergewicht (- 57,2 kilogram). Meer dan een eervolle nederlaag op punten zat er voor Schouten niet in.

Slapeloos

''Ik heb van die partij een paar slapeloze weken gehad'', bekende de taaie Noord-Hollandse. ''Ik wist niet wat er voor mij nog in het verschiet zou liggen op boksgebied. Ik had alles op die wedstrijd gezet."

"Op een gegeven moment heb ik tegen mezelf gezegd: boksen is jouw ding, je kunt het, je wilt het en je redt het. De aanhouder heeft gewonnen, kan ik nu wel zeggen. Ik heb sinds januari hard getraind en veel progressie gemaakt en ik groei nog steeds door. Dat was in mijn partij tegen Völker goed te zien.''

Revanche

Schouten had zich mentaal al voorbereid op een revanchepartij tegen Menzer, op 22 augustus in Duitsland. Maar haar grote rivale, die veel geld verdient met haar titelgevechten, trok zich zaterdag plotseling terug. Ze meldde zich af met een elleboogblessure.

''Misschien was ze wel geschrokken van mijn optreden tegen Völker'', grapte Schouten met een licht-serieuze ondertoon.

Heerlijk

Van uitstel komt echter geen afstel wat de Nederlandse troef betreft. ''Het is en blijft een supermooie uitdaging om Menzer te verslaan. Dan ben je in het vrouwenboksen helemaal de kampioen. Het is wel weer in een zwaardere gewichtsklasse, maar dat moet dan maar."

"Voorlopig kan ik nu wat langer genieten van mijn wereldtitel in het superbantamgewicht. Voordat ik ziek werd, was die titel al van mij. Nu heb ik hem terug. Dat is ook een heerlijk gevoel.''