STAVANGER - Marleen van Iersel en Sanne Keizer zijn vrijdag op de WK beachvolleybal in Stavanger in de kwartfinales uitgeschakeld.

Het Nederlandse duo ging in twee sets (21-13 21-16) onderuit tegen de als derde geplaatste Braziliaanse combinatie Juliana Da Silva en Larissa Franca.

Van Iersel (21) en Keizer (24), veertiende op de plaatsingslijst, sluiten het toernooi in Noorwegen af met de vijfde plaats en krijgen 18.000 dollar (bijna 13.000 euro) mee naar huis.

Waanzinnig toernooi

Van Iersel en Keizer hebben ''een waanzinnig toernooi'' gespeeld, vond bondscoach Bert Goedkoop. ''De vijfde plaats is voor een WK heel knap. Ze zijn allebei nog erg jong, hebben nog jaren te gaan om ervaring op te doen om van dit soort teams te winnen.''

Goedkoop vond het jammer dat zijn pupillen in de kwartfinales Da Silva en Franca troffen en niet een van de mindere teams die nog bij de laatste acht zaten. ''Da Silva/Franca is wel een team dat het WK uiteindelijk kan winnen.''

Uitstekende combinatie

Van Iersel en Keizer spelen sinds dit seizoen met elkaar. Op eigen verzoek, en het bleek een uitstekende combinatie te zijn. In het voorjaar veroverde het nieuwe duo op de World Tour in Osaka al een keer verrassend brons.

De andere vijf Nederlandse duo's waren al eerder gestrand op de WK.