EUGENE - De Amerikaanse hordenloper David Oliver ontbreekt in augustus bij de wereldkampioenschappen atletiek in Berlijn.

De winnaar van het brons op de Olympische Spelen in Peking heeft op de training een kuitblessure opgelopen en kan daardoor niet deelnemen aan de Amerikaanse kampioenschappen, waar tickets voor Berlijn zijn te verdienen.

Oliver liet donderdag op zijn website weten geen risico te willen nemen met de blessure.

Geen risico's

''De behandeling slaat vooralsnog goed aan, maar ik wil niet het risico lopen nog meer schade aan te richten'', aldus de 26-jarige Oliver, die daardoor zijn nationale titel niet kan verdedigen. Het persoonlijk record van Oliver op de 110 meter horden staat op 12,95 seconden.

Het is ook nog maar de vraag of de Amerikaanse meerkamper Bryan Clay, olympisch kampioen in Peking, kan acteren in Berlijn. De 29-jarige atleet heeft hamstringklachten.

Onzeker

Clay weet daardoor nog niet of hij in Eugene, in de Amerikaanse staat Oregon mee kan doen aan de nationale kampioenschappen. ''Als ik kan gaan, dan ga ik naar Eugene. Maar als het niet gaat, dan moeten we een nieuwe planning maken voor de rest van de zomer.''