ARNHEM - Het bestuur van de Atletiekunie gaat in beroep tegen de vrijspraak van atleet Simon Vroemen. Het Instituut Sportrechtspraak sprak Vroemen vorige maand vrij omdat niet bewezen was dat de atleet tijdens de EK van 2006 de dopingregels overtrad.

De Atletiekunie gaat volgens een eigen mededeling "op technisch inhoudelijke gronden" in beroep tegen die uitspraak. Vroemen zou tijdens de EK zonder medische noodzaak infusen hebben gebruikt.

Die conclusie, getrokken na onderzoek van de Dopingautoriteit, is volgens de Atletiekunie nog steeds juist. De zaak is daarom aangekaart bij de commissie van beroep van het Instituut Sportrechtspraak.

Infuus
Vroemen kreeg tijdens het bewuste toernooi één of twee keer een infuus toegediend. Volgens de atleet was dat vanwege een voedselvergiftiging. Daarom meldde hij zich toen ook af voor de EK-finale van de 3000 meter steeple.

Tegen Vroemen loopt overigens nog een tweede dopingzaak. De atleet werd, toen hij vorig jaar plots zijn rentree maakte, tijdens een wedstrijd in Cottbus betrapt op gebruik van een ongeoorloofd middel. In die zaak moet nog uitspraak volgen.