ROTTERDAM - Interim-trainer Leon Vlemmings van Feyenoord heeft zondag na afloop van de hectische thuiswedstrijd tegen Roda JC (2-3) de excuses aanvaard van zijn collega Harm van Veldhoven. De coach van Roda JC had hem een "klootzak" genoemd naar aanleiding van de rode kaart voor Feyenoorder Kevin Hofland.

Van Veldhoven had zelf duidelijk gezien dat invaller Hofland in de slotfase met zijn elleboog Willem Janssen had geveld.

Volgens Vlemmings was er niets aan de hand en dat liet hij verbaal blijken langs de lijn. Toen riep Van Veldhoven het scheldwoord waarna hij van het veld werd gestuurd.

De Roda-trainer noemde het nadien een fout van hem, in de hitte van de strijd. "Ik kan me best voorstellen dat je even uit je rol valt als trainer als er zoveel emotie, spanning en belang op een wedstrijd zit", sprak Vlemmings begripvol.

Geen problemen
"Ik heb Harm net bij de spelersbus nog even gesproken en tussen ons zijn er geen problemen meer. Ik begrijp dat zoiets een keer kan gebeuren."

Vlemmings zat na afloop in de perskamer met een dubbel gevoel. "Het is jammer dat we de competitie met een nederlaag hebben afgesloten. We hadden onze verzorger Gerard Meijer en de eveneens vertrekkende spelers graag met een overwinning uitgezwaaid.''

Verbeek
''Maar we zijn toch maar mooi als zevende geëindigd. Daar zag het 14 januari niet bepaald naar uit", doelde hij op het ontslag van hoofdcoach Gertjan Verbeek, die technisch directeur Peter Bosz en clubicoon Wim Jansen in zijn kielzog meenam.

Vlemmings vond niet dat zijn ploeg door de nederlaag, met rode kaarten voor Tiendalli en Hofland, een deuk had opgelopen voor de komende duels in de play-offs tegen NAC Breda, "Bovendien hebben we dit seizoen een aardig harnas opgebouwd dat wel tegen een stootje kan."