BOSTON – Hoewel Telefonica Blue de havenrace in Boston met twee vingers in de neus won, zal de bemanning van schipper Bouwe Bekking de rest van de Volvo Ocean Race niet verslappen. "Het is natuurlijk hartstikke leuk dat we hier in Amerika winnen, maar we hebben nog genoeg enkele races te gaan," is de Nederlander duidelijk.

"Het verschil met Ericsson 4 in het algemeen klassement is nog steeds 12,5 punten," vervolgt de in Denemarken woonachtige zeiler.

"We zullen de komende wedstrijden ons beste beentje voor moeten zetten, willen we de Zweedse boot nog van de eerste plaats stoten."

Puma
Telefonica Blue moet echter op zijn hoede blijven. Puma zit met slechts drie punten verschil op het vinkentouw.

Met nog vier etappes en twee havenraces is de tweede plaats derhalve ook nog niet definitief in handen van het Spaanse schip. Desondanks kijkt Bekking vooral naar boven.

Klassement
"Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt," vertelt de schipper aan NUsport. "Je hoopt natuurlijk dat niemand pech heeft, maar misschien moet Ericsson 4 wel de volgende race vroegtijdig staken. Wie weet hoe dan het klassement eruit ziet."

"Maar dat geldt ook voor ons. We bekijken het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd en hopelijk kunnen we nog enkele mooie overwinningen op onze naam zetten."

©NUsport/John-Boy Vossen