LOS ANGELES - Bij een persconferentie na een sportwedstrijd is er vooral gelegenheid voor de pers om vragen te stellen. Vaak wordt de bijeenkomst ingeleid door een praatje van de beide coaches. In Los Angeles ging het echter anders na de NBA-derby tussen de Lakers en Clippers.

Phil Jackson, de coach van de Lakers, begon zijn praatje met de mededeling, dat hij geen vragen zou beantwoorden. De dames en heren van de media moesten het maar doen met zijn 'statement'.

De technische baas van de verliezend finalist van vorig seizoen had gewoon geen zin om vragen te beantwoorden. Hij had flink de pest in na de wanvertoning van zijn ploeg tegen de laagvlieger uit dezelfde stad. Het duel werd nog wel gewonnen (88-85), maar daarmee was ook alles gezegd.

Bankspelers
Jackson was vooral ontevreden over zijn bankspelers. Ze kwamen alle zeven in actie, maar stuk voor stuk bakten ze er weinig van. "We hebben gewoon ons wedstrijdplan niet uitgevoerd en ik ben zeer ontevreden over deze wedstrijd."

Het matige presteren van de 'bank' is al een aantal wedstrijden het geval en zorgt toch wel voor wat onrust nu het reguliere seizoen bijna gedaan is en de playoffs voor de deur staan .

Eén van de reserves, foward Luke Walton, liet vorige week in Sports Illustrated optekenen: "Ik denk niet dat er iemand tevreden kan zijn over de manier waarop wij, de bankspelers, momenteel spelen. Dat moeten we veranderen."