VOLENDAM - Het komt in dit digitale tijdperk nog nauwelijks voor, maar zondag keerde NOS Studio Sport in Volendam heel even terug in de tijd. Op de feestdag van het vijftigjarig bestaan van het befaamde programma nog wel.

De camera's van de publieke omroep misten door een korte stroomstoring in het stadion de gelijkmaker van de winnende thuisclub tegen Feyenoord (2-1).

"Als het aan de NOS had gelegen, was deze wedstrijd dus in 1-1 geëindigd", grapte commentator van dienst Frank Snoeks. "Negen van de tien keer gaat het goed als een camera uitvalt en mis je hooguit een kans of een gele kaart. Maar nu was het kennelijk dus de tiende keer en mis je een doelpunt. Vroeger was dat heel normaal en kwam er een mededeling in beeld dat de stand inmiddels was veranderd. Dat het nu juist op onze jubileumdag moet gebeuren, maakt het eigenlijk wel bijzonder."

Redding
De NOS kan de tv-kijkers zondagavond toch beelden laten zien van de gelijkmaker van Dominique van Dijk, die later ook nog voor 2-1 zou zorgen. "Dankzij Feyenoord TV. Die zaten langs de lijn en hadden het doelpunt wel vanuit een lage positie. Dat was dus een geluk bij een ongeluk, al is het natuurlijk wel mooi dat juist Feyenoord deze beelden aanlevert van de Volendamse gelijkmaker. Vroeger viel er bovendien veel minder te toveren als je iets miste."