AMSTERDAM - De Nederlandse deelnemers aan de Dutch Dart Trophy, onderdeel van het PDC Players Championship, zijn in het toernooi van zaterdag voortijdig uitgeschakeld. De derde ronde was voor de besten het eindstation. Alleen Gino Vos, Jelle Klaasen en Toon Greebe kwamen zo ver.

De jeugdige Vos baarde nog het meeste opzien door overtuigende zeges op Michael van Gerwen (6-2) en Roland Scholten (6-3). Een nieuwe stunt tegen de Engelsman Colin Osborne zat er net niet in: 4-6. Klaasen en Greebe hadden minder in te brengen tegen respectievelijk Mervyn King (2-6) en Steve Brown (2-6).

Raymond van Barneveld zag af van deelname in Nuland. Zijn grote Engelse rivaal Phil Taylor was wel van de partij en dus favoriet. Zowel zaterdag als zondag ligt een prijzengeld klaar van bijna 33.000 euro, waarvan 6500 voor de winnaar.

Taylor pakte, zoals al zo vaak dit seizoen, de eerste winstpremie. In de finale tegen Gary Anderson had hij het allesbehalve gemakkelijk. De Schot boog pas in de elfde en laatste leg: 6-5.