BREDA - Het slechte veld van De Graafschap heeft doelman Henk Timmer van Feyenoord opgebroken. De 37-jarige keeper van de Rotterdamse ploeg ontbrak zondag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda (1-2) door een knieblessure.

Die had hij volgens zijn trainer Leon Vlemmings opgelopen in de uitwedstrijd van twee weken geleden tegen de Superboeren (0-2).

Opvallend genoeg was Timmer, die na dit seizoen weg moet uit De Kuip, vorige week in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (2-2) nog wel gewoon van de partij bij Feyenoord.

"Op het veld van De Graafschap is in het doelgebied voor de wedstrijd een kruiwagen met zand gestort", legde Vlemmings in Breda uit.

Glas en stenen
"Daarin zaten nota bene stenen, glas en kastanjes. Henk is tijdens de wedstrijd op een steen gevallen. Daaraan hield hij een dikke knie over. Door aangepast te trainen, kon hij blijven meedoen. Afgelopen zaterdag kreeg hij echter een reactie in die knie, waardoor hij tegen NAC niet kon spelen. Jammer."

Rob van Dijk (40) toonde zich voor de vijfde keer dit seizoen, inclusief de UEFA Cup, een goede vervanger van Timmer. De laatste is waarschijnlijk wel weer hersteld voor de komende thuiswedstrijd zondag tegen PSV.

Biseswar
Ook Diego Biseswar, die eveneens tegen NAC ontbrak wegens een knieblessure, is voor dat duel vrijwel zeker weer speelklaar. Verdediger Kevin Hofland, die in Breda uitviel met een hoofdblessure, vormt voor de wedstrijd tegen de Eindhovenaren een twijfelgeval.