DEN BOSCH - Travis Young heeft zijn club EiffelTowers Den Bosch verbijsterd. Nota bene in eerste instantie in een e-mail aan de basketbalsite eurobasket.com liet hij weten met onmiddellijke ingang te stoppen. Hij deed dat vanuit de Verenigde Staten.

De speler die de afgelopen zeven jaar zo veel heeft betekent voor het Nederlandse basketbal en met Zwolle's Robbie Bostain het eeuwrecord van 48 punten deelt, verraste vriend en vijand met zijn besluit.

Een week geleden keerde hij terug bij Den Bosch. Aan het begin van het seizoen koos hij ervoor de ploeg te verlaten om in zijn vaderland goed te herstellen van zijn vrijwel chronische knieproblemen. In de wedstrijden tegen Nijmegen en Luik oogde hij fit en Den Bosch was blij met de vervanger voor de langdurig geblesseerde Jos Frederiks.

Omdat een nieuwe speler dit weekeinde uiterlijk een bindende wedstrijd moet hebben gespeeld om speelgerechtigd te kunnen zijn, heeft Den Bosch een probleem. De ploeg uit de Brabantse hoofdstad komt namelijk zaterdag en zondag niet in actie.