AMSTERDAM - De World Boxing Association (WBA) laat een panel juryleden het wereldtitelgevecht tussen zwaargewichten Nikolai Valoejev en Evander Holyfield van zaterdag 20 december in Zürich opnieuw beoordelen. Dit meldt de bond op zijn website.

De Rus Valoejev werd uitgeroepen tot winnaar, maar een meerderheid van de media en de fans was het hier niet mee eens. De WBA komt binnen enkele weken met een definitieve uitslag.

Titelverdediger Valoejev, met zijn 2.14 meter de langste en zwaarste wereldkampioen in de geschiedenis, en de 46-jarige uitdager Holyfield gaven elkaar twaalf ronden lang weinig toe. Eén jurylid beoordeelde de partij als onbeslist, bij de andere twee panelleden kwam Valoejev nipt als winnaar uit de strijd (116-112 en 115-114). Holyfields manager vroeg Valoejev direct na afloop van het duel om een nieuwe bokspartij.

Als Holyfield alsnog tot winnaar van de tweestrijd wordt uitgeroepen, is hij de oudste wereldkampioen ooit bij de zwaargewichten. Het record is nu nog in handen van bokslegende George Foreman, die in 1994 de titel op 45-jarige leeftijd won.