PORTLAND - Titelverdediger Boston Celtics heeft dinsdagavond (lokale tijd) in de Amerikaanse profcompetitie NBA voor de derde keer in vier duels verloren. Dit keer waren de basketballers van Portland Trailblazers te sterk: 91-86.

Boston Celtics was tot Kerst bezig met een imposante serie in de NBA. De ploeg verloor slechts twee van de eerste 29 duels, de beste seizoenstart uit de geschiedenis van de club.

Verlies
Afgelopen week aan de westkust van de Verenigde Staten ging het echter mis. In Los Angeles verloor de ploeg op 25 december van LA Lakers (92-83). Dat kwam na negentien zeges op rij hard aan bij de Celtics. Vervolgens ging de formatie uit Boston onderuit bij Golden State Warriors (99-89) en in Portland. Alleen de wedstrijd tegen Sacramento Kings werd tussendoor gewonnen (108-63).

Portland nam dinsdag aan het begin van het vierde kwart een beslissende voorsprong van zes punten. Op 1 minuut en 11 seconden van het einde kwamen de Celtics nog terug tot twee punten, maar een interceptie van rookie Rudy Fernandez voorkwam dat Portland verder schade opliep.

Gadzuric
Dan Gadzuric had slechts een geringe bijdrage aan de benauwde zege van Milwaukee Bucks op San Antonio Spurs (100-98). De Nederlander kreeg, zonder te scoren, iets meer dan 3 minuten speeltijd. Teamgenoot Francisco Elson kwam helemaal niet binnen de lijnen.