ROTTERDAM - Dalto heeft dinsdagavond de Korfbal Challenge in het Topsportcentrum in Rotterdam gewonnen. De ploeg uit Driebergen won met 26-25 van de Tulips, het team van internationals dat het internationale toernooi vorig jaar nog won.

De zege van Dalto was opmerkelijk, aangezien de ploeg de afgelopen weken in de Korfbal League slecht presteerde en slechts de vijfde plaats inneemt. Maar het team van Herman van Gunst toonde karakter. Na een nadelige ruststand van 10-14 knokte Dalto zich in de tweede helft terug. De Tulips stonden erbij en keken ernaar.

Topscorers
Topscorers bij de Driebergers waren Jos Roseboom (8) en Jorrit Bergsma (6). Raymond Witvliet (DeetosSnel) was met acht treffers het meest op dreef bij de internationals. Mirjam Maltha (Fortuna) viel uit met een neusblessure na een botsing met medespeler Leon Simons.

De derde plaats ging naar Koog Zaandijk. De regerend zaalkampioen verslikte zich maandag in de Tulips, maar won nu overtuigend van DOS'46: 25-13. Het was een herhaling van de finale van de Korfbal League in april in Ahoy'. Ook toen was KZ de sterkste.

Strafworpexperiment
Het strafworpexperiment tijdens de Korfbal Challenge - de afstand tot de korf ging van 2,5 meter naar 3 meter om het scoren moeilijker te maken - bleek geen succes. Bij de topploegen bleef het scoringspercentage gelijk.

Michiel Gerritsen (Tulips) en Henriët Brandsma (Dalto) werden uitgeroepen tot speler en speelster van het toernooi.