AMSTERDAM - Bram Wassenaar heeft van de Atletiekunie te horen gekregen dat zijn contract als bondscoach niet wordt verlengd. De coach heeft de bond laten weten daarmee niet akkoord te gaan.

Wassenaar, die de wegatletiek onder zijn hoede heeft, vindt dat hij in een eerder stadium al mondeling overeenstemming heeft bereikt over een nieuwe verbintenis van een jaar.

Pensioensgerechtigde leeftijd
Wassenaar bereikt in maart 2009 de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar. Zijn huidige verbintenis loopt op 31 december af.

"Mijn leeftijd is volgens de Atletiekunie de reden het contract niet te verlengen", aldus Wassenaar. Hij twijfelt aan die uitleg. Beide partijen zijn overigens nog in overleg over hoe de zaak nu afgehandeld dient te worden.

"Dat ligt door de feestdagen nu even stil, maar geen van de partijen heeft de intentie het tot een rechtszaak te laten komen", aldus Wassenaar.

Kritisch
Toeval of niet, de loperscoach liet zich onlangs in De Telegraaf kritisch uit over de houding van diverse leden van de Atletiekunie in de affaire rond ex-steepleloper Simon Vroemen. Die overtrad volgens de Dopingautoriteit bij de EK in Göteborg in 2006 de dopingregels door een niet toegestaan infuus te gebruiken.

De Atletiekunie bracht naar buiten in eerste instantie van niets te weten. Wassenaar gaf aan dat er wel degelijk binnen de bond mensen direct op de hoogte zijn geweest van de gebeurtenissen in Zweden.

Geen toestemming
Wassenaar kreeg van de Atletiekunie overigens geen toestemming met de Dopingautoriteit over de affaire te praten. De dopinginstantie oordeelde nog voor de feestdagen dat Vroemen schuldig was aan het overtreden van de dopingregels en dat de Atletiekunie in deze zaak nalatig is geweest.