DETROIT - Detroit Pistons heeft maandagavond (lokale tijd) in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA een einde gemaakt aan een serie overwinningen van Orlando Magic.

In de eigen hal wonnen de Pistons met 88-82. De ploeg uit Detroit won voor de vierde keer op rij, de bezoekers hadden de voorgaande zeven duels gewonnen. Topscorer bij Detroit werd Rodney Stuckey met 19 punten.

'Shaq'
In Oklahoma was Shaquille O'Neal uitblinker bij Phoenix Suns, dat Oklahoma City Thunder op eigen grond met 102-110 terugwees.

'Shaq' was goed voor 28 punten en 12 rebounds in het duel met de zwakste ploeg in de competitie. Oklahoma verloor maar liefst 29 van de 32 wedstrijden in dit seizoen.

Bulls
Chicago Bulls wist voor het eerst sinds 2001 te winnen in New Jersey. In East Rutherford wonnen de Bulls met 87-100 van New Jersey Nets. Topscorer Derrick Rose, net 20, kon zich de vorige overwinning niet eens herinneren.

"Ik denk dat ik destijds op school nog niet eens met de NBA bezig was", zei de basketballer die 21 punten toevoegde aan het totaal van de ploeg uit Chicago.