AMSTERDAM - Van alle ploegen in de NFL die nog een kansje op de play-offs hadden, stond Philadelphia Eagles er het slechts voor. En toch kreeg het team het voor elkaar om uiteindelijk als de grote winnaar uit de strijd naar voren te komen.

Alleen bij een nederlaag van zowel Chicago Bears, Tampa Bay Buccanneers én Dallas Cowboys hadden de Eagles kans op plaatsing voor de play-offs. Het lot van de Cowboys konden ze zelf nog beslechten, maar voor de rest was de ploeg afhankelijk van resultaten elders.

Vroege uitslagen
Geluk bij een ongeluk was dat zowel de Eagles als de Cowboys nog voor de aftrap wisten waar ze aan toe waren. De Bears en de Bucs moesten namelijk al vroeger op de avond aan de bak en beide ploegen hadden verloren. Dit betekende dat de winnaar zich rechtstreeks zou plaatsen.

In het eerste kwart ging het nog gelijk op en werd er aan beide kanten precies een fieldgoal gescoord. Maar vanaf de start van het tweede kwart, was het eenrichtingsverkeer naar de endzone van Dallas. De Eagles waren ontketend en scoorden maar liefst 24 punten. Met name quarterback Donovan McNabb liet met drie touchdowns (twee passes en een eigen run) van zich horen.

Truckendoos
Hoewel de wedstrijd na de eerste helft eigenlijk al gespeeld was, moesten de arme Cowboys nog twee volle kwarten door de zure appel heen bijten. Uit pure armoede besloot het team de truckendoos open te gooien.

Quarterback Tony Romo ontsnapte aan de linker kant van het veld ternauwernood aan een tackle en gooide de bal helemaal naar rechts opzij naar aanvaller Jason Witten. Deze gooide de bal vervolgens 42 yards naar voren naar de vrijstaande Terrell Owens.

Blunders
Hoewel het er allemaal erg leuk uitzag, werd de machteloosheid van Dallas twee aanvalspogingen later pijnlijk onderstreept. Tony Romo werd dusdanig onder druk gezet dat hij de bal liet vallen. De Eagles-verdediging reageerde het meest alert en bracht hem 73 yards terug naar de endzone van Dallas.

Tot overmaat van ramp herhaalde deze blunder zich enkele minuten later opnieuw. Ditmaal was het runningback Marion Barber die de bal verloor en wederom was het een speler van Philadelphia die het speeltuig oppakte en nu zelfs 96 yards aflegde naar het doelgebied van de Cowboys.

Uiteindelijk wonnen de Eagles met 44-6 en plaatsten zich daarmee overtuigend en toch onverwachts alsnog voor de play-offs.