NEW YORK - Carmelo Anthony heeft zijn rentree bij Denver Nuggets gevierd met een 117-110-overwinning op New York Knicks. De tweevoudige All-Star had zondag in New York met 32 punten een groot aandeel in de zege.

Anthony was ruim een week afwezig geweest om een overbelaste elleboog rust te geven. "Dat had ik veel eerder moeten doen", zei hij na afloop. "Ik wilde eerst eigenlijk niet. Maar elk stukje rust dat je tijdens een lang seizoen kan pakken, helpt." Voor de Knicks, die onderin de Atlantic Division hangen, was het al weer de zesde nederlaag op rij.

Bij Dallas Mavericks ontbrak topscorer Dirk Nowitzki. De Duitse vedette zat een schorsing uit vanwege een zware overtreding in de verloren wedstrijd van vrijdag tegen Utah Jazz. Hij had zijn tegenstander uit frustratie op de mond geslagen. Het weerhield de Mavericks niet van een overwinning op Los Angeles Clippers: 98-76.

Cavaliers
Cleveland Caveliers boekte zondag tegen Miami Heat de zestiende thuiszege op rij. Het was vooral een duel tussen topscorers LeBron James van Cleveland en Dwyane Wade van Miami. James won, hij scoorde 33 punten, waarvan elf in het laatste kwart. Wade kwam tot 29 punten.

Boston Celtics herpakte zich bij Sacramento Kings. De NBA-kampioen verloor de afgelopen twee duels na een reeks van negentien gewonnen wedstrijden. De Kings maakten geen schijn van kans: 108-63.